duminică, 10 iulie 2011

My opinion about this project/ opinia mea despre acest proiect

Proiectul Comenius
-Impresii la sfarsit de calatorie-

Perioada in care am am fost implicat in acest proiect a fost una deosebit de productiva pentru mine.Desi la inceput nu am fost foarte doritor sa particip din varii motive(ma temeam ca imi va ocupa mult timp,ma gandeam ca poate nu sunt suficient de pregatit s.a.m.d.),dupa ce am aflat mai multe despre Comenius am devenit foarte doritor sa incep treaba,ajungand pana la un punct in care m-am bucurat foarte tare ca am fost cooptat de catre doamna profesaoara.
Experientele avute in perioada premergatoare vizitei in Italia au fost unice in sensul ca au existat interviuri cu oamenii care au slujbele dorite de noi,vizite la locul de munca,sfaturi si cooperari.
Am avut ocazi sa aflam informatii utile despre slujbele noastre mult dorite dar si despre ce inseamna un loc de munca,cum sa ne alegem un loc de munca si cum sa ne dezvoltam ca fiinte sociale,lucruri pe care poate nu am fi avut sansa sa le invatam si evenimente pe care,poate,nu am fi putut sa le experimentam.
Plus ca vizita in Italia ce avea sa vina ne motiva pe toti sa dam 100% din ceea ce puteam pentru a ne asigura un loc in echipa de elevi delegata spre a merge si a reprezenta liceul acolo.
Tot ceea ce a trebuit sa pregatim pentru vizita in Italia mi s-a parut deosebit si mi-a placut foarte mult.In cadrul pregatirilor pentru vizita nu numai ca am invatat o sumedenie de lucruri dar m-am si dezvoltat ca persoana.
Vizita in Italia m-a impresionat.Am avut ocazia sa cunosc o multitudine de oameni de calitate,sa leg prietenii pe care inca le mentin si sa experimentez lucruri deosebite.Locurile pe care le-am vizitat au fost impresionante si imi vor ramane in minte o buna bucata de vreme de acum incolo.Activitatile intreprinse in Italia au fost unele foarte frumoase si foarte productive pentru a lega prietenii cu elevii din celelalte tari,prilej cu ocazia caruia am avut sansa sa descopar ca desi exista mici diferente intre elevii din diferite tari,de limba,port,comportament,gandire s.a.m.d. sumtem ,in esenta,toti la fel indiferent de tara din care venim-deschisi si dornici de a experimenta si a invata cat mai multe lucruri.
Am aflat ca desi suntem toti diferiti,intotdeauna putem gasi punti de legatura intre culturile noastre,trebuie doar sa ne dorim sa facem acest lucru si sa ne pastram mereu mintile deschise.
Tot in cadrul vizitei in Italia,am facut si un mic schimb cultural cu ceilalti elevi-elevii din Italia ne-au impartasit din activitatile lor de zi cu zi dar si din activitatile lor scolare,ne-au aratat cum se distreaza ei si cum isi petrec timpul liber,muzica pe care o asculta si ne-au si invatat cateva cuvinte mai mult sau mia putin uzuale.
Profesorii au fost foarte intelegatori cu noi si s-au asigurat ca programul vizitei a fost pregatit minutios.Desi,trebuie sa recunosc ca programul in sine a fost destul de incarcat,voi recunoaste si faptul ca activitatile obligatorii s-au impletit frumos si cu activitatile de relaxare,vizitare,etc.
Am avut oportunitatea de a vizita Calabria,Sicilia,Roma,Cetatea Sfanta a Vaticanului,marea Ionica,marea Tireniana,numeroase muzee si bisericii.
Per total vizita in Italia si toata experienta Comenius a fost una deosebit de productiva pe care nu o regret nici macar o clipa si pe care o recomand tuturor elevilor care vor sa faca si ceva in plus.Sper ca si in viitor sa am ocazia sa particip in astfel de proiecte,fiindca lasand la o parte toata latura didactica a acestor proiecte,ti se mai ofera si o altfel de sansa-sansa de a evolua ca si individ si de a te maturiza!
Sper ca si pe viitor sa existe proiecte de genul proiectului Comenius in cadrul carora sa participe cat mai multi elevi,care sa mearga in cat mai multe tari si sa ridice stafeta renumelui liceului si tarii noastre si mai sus decat am reusit noi.


Va multumesc!